Lézeres hüvelyszűkítés

IntimaLase™ – Lézeres hüvelyszűkítés

Szülést követően illetve a kor előrehaladtával a hüvely kitágul és szövetei veszítenek rugalmasságukból, ami különböző esztétikai problémákat, a komfortérzet hiányát okozhatja. Ennek kezelésére nyújt hatékony megoldást az IntimaLaseTM intimlézeres hüvelyszűkítés. Eredményeként a kollagénrostok újraképződnek, megerősödnek, ezáltal a tág hüvely szindróma megszüntetését érjük el. Az IntimaLaseTM kezelés egy egyedi, szabadalmaztatott, biztonságos és fájdalommentes Er:YAG intimlézeres eljárás, amely nem igényli a műtétek előtti előkészületeket, és a kezelés után a páciens azonnal visszatérhet a mindennapi életéhez.

Lézeres hüvelyszűkítés
  • megoldás hüvelyi relaxációs szindrómára
  • a hüvelyfal fototermikus feszesítése
  • minimálisan invazív, metszésmentes eljárás
  • nincs szükség érzéstelenítésre
  • ambuláns kezelés
  • biztonságos, gyors és egyszerű kezelés
  • magas páciens elégedettség

Mi az IntimaLase™?

Az IntimaLase™ egy szabadalmaztatott, innovatív és egyedülálló non-invazív Er:YAG lézerterápiás eljárás. A hüvely- fal metszésmentes, non-ablatív fototermikus feszesítésén alapul. Az előzetes klinikai tanulmányok igazolják, hogy a kezelés hatásos, könnyedén elvégezhető és biztonságos eljárás.

Az IntimaLase™ kezelés indikációja a hüvelyi relaxációs szindróma, ami a hüvelyfal optimális szerkezetének elvesztése miatt jelentkezik. A szülés és a kor előrehaladtával járó hüvely feszesítésére alkalmas kezelés. 

Hogyan működik az IntimaLase™?

Az IntimaLase™ kezelés a hüvelyfal szövetébe juttatott lézer indukált termikus hatáson alapul, ezáltal stimulálja a kollagén újratermelődést és újrarendeződést. A nekollagenézis és újrarendeződés eredményeként a hüvelyfal feszesebbé válik. A klinikai tanulmányokban használt
2940 nm hullámhosszú Er:YAG szabadalmaztatott technológiájú lézernyaláb lehetővé teszi a speciálisan megalkotott lézer energia továbbítását a hüvelyfalba és a kollagén dús kismedencei fasciába.

Az IntimaLase™ egyedülálló előnye páciense számára

A klinikai tanulmányokba bevont páciensek többségének elegendő volt egyetlen kezelés a hüvelycsatorna szigni káns feszesítésére. Szükség esetén egy hónap múlva megismételték a kezelést. Nincs szükség altatásra, így a beavatkozás előtt a páciens részéről nem szükséges előkészület, illetve utána azonnal visszatérhet a hétköznapi életbe. A klinikai tanulmányok egyetlen kezelés után is szűkebb hüvelycsatornáról, kielégítőbb szexuális életről és életminőségbeli javulásról számolnak be.

Kiemelkedő klinikai  tanulmányok

Dr. Riviera és Dr. Fistonic, a LAHA tudományos szakemberei
által bemutatott legutóbbi klinikai tanulmányai alapján az IntimaLase™ kiemelkedő javulást eredményez a hüvelycsatorna szűkítésében és a szexuális kielégülés növekedésében.

A hatásosság sztenderd kérdőíves vizsgálaton és annak elemzésén alapul, melyet szubjektív, kezelt betegek töltöttek ki, valamint objektív hüvelyfal feszességet bizonyító mérések támasztanak alá.
A hüvely feszesítése minden páciensnél eredményes volt, 3%-28%-os intervallumban, a kezelést követően a hüvelycsatorna átlagosan 17%-kal lett szûkebb. A szexuális kielégülés McCoy Female Sexuality Kérdôív (MFSQ) alapján 8.5 pont átlagos javulást mutat a 36 pontos skálán. A klinikai vizsgálatok igazolják, hogy a gyors és egyszerűen elvégezhető IntimaLase kezelés egy hatásos, non-invazív, metszésmentes kezelés, melyet nem követ nemkívánatos mellékhatás, vagy kontraindikáció.

Az első lépések a IntimaLase™ kezeléssel

A klinikai tréninget a The Laser and Health Academy (www.laserandhealth. com) orvosi lézertechnológia szakemberei által egyedülálló workshop követi. A széleskörű workshop, amelyen a résztvevő orvos élő bemutatón vesz részt és mélységeiben elsajátítja a lézer zika és a lézer-szövet kölcsönhatásokat, betekintést nyer az IntimaLase™ kezelés alapjaiba és egyéb kezelésekbe, melyek a speciális Er:YAG lézerrel elvégezhetők. 

Szakemberek

Dr. Khatib Abdalla

Dr. Khatib Abdalla

Szülész-nőgyógyász, neonatológus szakorvos genetikai UH, koraszülött-újszülött ellátás, terhespatológia, fogamzás előtti kivizsgálás, családtervezés, fogamzásgátlás tanácsadás

Scroll to Top

Kedves Pácienseink!

Dr. Joó József nőgyógyász szakorvosunknál Nőgyógyászati szűrővizsgálatunk Áprilisban 10% kedvezménnyel vehető igénybe!