A hosszú várólisták átka

A magán vérvétel nagyon sok ember számára megváltást jelenthet. El tudjuk kerülni a segítségével azt a rengeteg kellemetlenséget, amivel az állami egészségügyi rendszerben meg kell küzdenünk, például a hosszú várólistákat.

Hiszen a magán vérvétel egyik legnagyobb előnye, hogy nem szükséges hozzá szakorvosi beutaló. Egyszerűen jelezzük az igényünket, és a lehető leghamarabb, bizonyos esetekben pedig akár azonnal is elvégzik a kért vizsgálatot. Hiszen sajnos sokszor probléma, hogy nehézkes a szakorvosokhoz bejutni a hosszú várólisták miatt. A háziorvosunknak pedig gyakran nem áll módjában beutalót adni bizonyos vérvizsgálatokhoz, például egy hormonpanel kikéréséhez biztosan endokrinológus kell, hozzá bekerülni pedig akár 3-4 hónap is lehet. Ilyenkor is hatalmas segítség tehát a magán vérvétel.

Akkor is nagy segítség lehet még a magán vérvétel, ha rendszeresen van szükségünk bizonyos konkrét laborvizsgálatokra, és pontosan tudjuk, mit szeretnénk: például sportolók vagy speciális diétát tartók, esetleg kismamák vagyunk. De, ha csak hullik a hajunk, és tudni szeretnénk, nincs-e vashiányunk, vagy ha sok édességet kívánunk, és érdekelne, hogy nem nőtt-e a vércukorszintünk, akkor hónapok helyett szinte percek alatt megtudhatjuk ezt, és megnyugodhatunk.

Sokan pedig magát a tűt, a szúrást, a vérük látványát, vagy a vérveszteséget is nehezen viselik: nekik segítség lehet, ha nem egy stresszes környezetben, futószalagon vesznek vért tőlük, hanem lehetőségük van egy nyugodt helyiségben elvégezni a magán vérvételt, órákon át való várakozás nélkül.

Illetve sajnos, gyakori probléma, hogy az állami ellátásban a várakozás során, egy helyiségbe vannak összezárva a betegek, és az olyan, egyébként egészséges emberek, akiknek fokozott higiénés szabályok betartására volna szüksége. Legtöbben éhgyomorra, szédelegve várnak a sorukra. Mondanunk sem kell, hogy óriási ilyenkor a fertőzés- és a balesetveszély! Ezt is elkerüljük a magán vérvétellel!

A magán vérvétel maga egyébként pillanatok alatt megvan: gondoljunk csak bele, mennyire rövid kis mozzanat is maga a vérvétel a bejelentkezés, sorban állás, várakozás, és az adminisztráció nélkül! Szinte csak pár másodperc.

A magán vérvétel esetében pedig arra is lehetőség van, hogy utána, szükség esetén, egy nyugodt, higiénikus fekvőhelyen kicsit regenerálódjunk, esetleg, igényünk szerint, vizet vagy kávét fogyasszunk ennek érdekében. A magán vérvételi helyiségekben a várótermek kicsik és nyugodtak, a mosdók tiszták és higiénikusak: mondanunk sem kell, hogy mindig van bekészítve olyan, az állami ellátásban luxusnak számító kellék, mint a papír, folyékony szappan, vagy a papírtörlő, és meleg víz is van! A magán vérvételnél a túlterhelt alkalmazottak helyett mindig kedves, segítőkész, megértő és odafigyelő, nem utolsósorban: szakképzett laboratóriumi munkatársak foglalkoznak velünk, tudásuk, tapasztalatuk és emberségük legjavát adva.

Az árak pedig egyáltalán nem olyan eget rengetőek, hogy ne érné meg a rengeteg veszély és kellemetlenség elkerülését, ráadásul az egészségpénztári kártyával szinte teljesen kiküszöbölhető az anyagi ellenszolgáltatás okozta esetleges nehézség, de sok vérvételi vizsgálat alig párszáz forint terhet jelent csak.

Ne gondolkozzon tehát tovább: a magán vérvétel megváltás lesz, éljen vele! Ha pedig kérdése van, ne habozzon érdeklődni: a laboratóriumi munkatársak mindenben szívesen segítenek!