ORTOPÉDIA / SOFT LASER TERÁPIA

Az ortopédia a mozgásszervek különböző eltéréseivel, deformitásaival, illetve betegségeivel foglalkozik. Ezek a betegségek veleszületett, vagy szerzett elváltozások lehetnek. Ez utóbbiak lehetnek traumás, gyulladásos, kopásos vagy daganatos eredetűek. Az ortopédsebész a pontos diagnózis felállítása alapján dönt a beteggel együtt az esetleges konzervatív kezelés (gyógyszer, fizioterápia, gyógytorna, segédeszköz használat stb.), műtéti  beavatkozás lehetőségeiről. Napjainkban a legelterjedtebb műtéti beavatkozások a csípőízületi, valamint térdízületi protézis beültetések. Több, mint 2000 műtét tapasztalatával szakorvosunk vállalja a betegekkel történő konzultációt, valamint a műtétek elvégzését a Budai Irgalmasrendi Kórház Ortopédsebészetén, vagy magánellátás keretében európai színvonalú rehabilitációs kezeléssel együtt. Lehetőség van természetesen a láb különböző deformitásainak (bütyök, kalapácsujj stb.) valamint a felső végtag ízületeit (kéz, csukló, könyök, váll) érintő betegségek konzervatív és műtéti kezelésére is.

Ortopédiai szakvizsgálat: 

Ortopéd szakorvosunk, Dr. Lang Péter először felveszi a páciens kórtörténetét. Ez állhat a páciens mozgásszervi betegségeiből, műtétjeiből, baleseteiből (törés, rándulás, ficam). Fontos tudni az életmódját is, mivel foglalkozik, sportol-e.

Az ortopédiai szakvizsgálat a fizikális vizsgálattal folytatódik, mely során a szakorvos a páciens tartását, járását, ízületeit vizsgálja, méri. Ha úgy ítéli meg, tovább küldheti képi diagnosztikára (röntgen, ultrahang, CT / MRI).

Forduljon hozzá bizalommal Csípőízületi protézis beültetés,  Térdízületi protézis beültetés Bütyök, láb-elváltozásokkal kapcsolatban.

Lézer terápia

Egyes mozgásszervi panaszok és bizonyos bőrgyógyászati elváltozások esetén lágy lézerterápiát alkalmazunk, amely során a panaszok enyhülnek, beindulnak a szervezet öngyógyító folyamatai, javul a sejtregeneráció, csökkennek a gyulladások. A kezelés fájdalommentes és nincsenek káros mellékhatásai (pl. sugár- vagy elektromos terhelést). Mivel jól kombinálható más módszerekkel, így például gyógyszeres, vagy fizioterápiás módszerekkel, a gyógyulási időszak lerövidülhet. Ha rosszindulatú betegségben szenved, pajzsmirigy problémái vannak, tisztázatlan eredetű betegséggel küzd, állapotos, egyeztessen kezelőorvosával!

Klinikai hatása:

  • fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, ödémacsökkentő, fokozza a porcképződést, segíti a keringést, izomlazító, Dupuytren-kontraktúra csökkenthető
  • segíti a sejtek tápanyagfelvételét
  • javítja az immunrendszert
  • csökkenti az allergiát, ekcémát
  • gyorsítja a seb- és csonttörés gyógyulását
  • gyorsítja a herpes, psoriasis gyógyulását
  • keloidok mérete csökkenthető

Akut esetben általában 4-5 alkalom, krónikus eseteknél minimum 10 kezelésre van szükség.

Lézer terápia előnye:

  • fájdalommentes, mellékhatásmentes
  • fémimplantátumot, pacemakert viselő személy is kaphatja
  • más terápiával kombinálható

FONTOS! A panaszokat okozó alapbetegség kivizsgálása elengedhetetlen

Szakorvos

DR. LANG PÉTER

ORTOPÉD SZAKORVOS

Rendelési idő:
Kedd: 15.00-20.00
Csütörtök: 15.00-20.00

HORVÁTH ANDREA

GYÓGYTORNÁSZ

Rendelési idő:
Kedd: 12.30-16.30
Péntek: 8.00-11.00

 

Kérjen időpontot
Az időpontfoglalás után visszahívjuk Önt. Kérjük, olyan telefonszámot adjon meg, amin el tudjuk érni.


Kérjen időpontot!
Budapest, 1011 Corvin tér 2. | +36 1 950 9219 | +36 70 381 9134 | info@corvinorvosirendelo.hu Kérjen időpontot most!
Hello. Add your message here.
-->