PSZICHIÁTRIA

Egyre több a stressz, a mindennapok során egyre több feladatnak kell megfelelnünk, amely sokszor megterheli a testet is a lelket is. Magánrendelőkben Dr. Szigetvári Beatrix pszichiáter és pszichoterapeuta szakorvos az alábbi problémákkal foglalkozik ambuláns rendelés keretében:

  • szorongás
  • pánikbetegségben (a szorongás testi tüneteinek rohamszerű jelentkezése)
  • fóbiák
  • kényszerbetegség (kényszergondolatok, kényszercselekvések),
  • enyhe és közepes depresszió
  • alvászavar
  • pszichoszomatikus betegségekben

Pszichotikus betegségben szenvedő páciensek kezelésére ambuláns rendelés keretében csak gyógyszeresen már beállított állapotban van mód.

A kognitív és viselkedésterápiás módszerek, szükség esetén az autogén tréninggel, mint relaxációs módszerrel kombinálva, nagymértékben hatékony terápiát nyújtanak a pszichés betegségekben.
Amennyiben indokolt, és a páciens is szeretné, a gyorsabb javulás beindítására a megfelelő  gyógyszeres terápia beállítására is van mód.

A KOGNITÍV ÉS VISELKEDÉSTERÁPIÁRÓL

Tudatunk perifériáján átfutó, sokszor nem is tudatosuló gondolataink befolyásolják hangulatunkat. Érdemes megvizsgálni, tudatosítani ezeket a negatív automatikus gondolatokat, és korrekciójukat elvégezni. Megtalálni azokat a diszfunkcionális attitűdöket, sémákat és korrigálni őket, amelyek valamikor belénk rögződtek, és életünk fontos helyzeteiben diszfunkcionális, nem adaptív működéshez vezetnek. A terápia célja, hogy a kliens a terápiás folyamatban mintegy “saját terapeutájává” váljon, a későbbiekben önállóan is korrigálni legyen képes diszfunkcionális gondolatait, így elkerülje a szorongásos betegségekhez, depresszióhoz vezető utat.

AZ AUTOGÉN TRÉNINGRŐL

Ez a módszer  egy általános lazításból és hat alapgyakorlatból álló technikasort jelent, amellyel elérhető a testi és pszichés funkciók feletti uralom. A rendszeres gyakorlás biztosítja, hogy ez egy bármikor elővehető, szorongást, feszültséget, vegetatív tüneteket megszüntető, illetve kialakulásukat megelőző módszerré válik. Még nem beteg embereknek is nagyon fontos megtanulni egy relaxációs módszert, amely alkalmazásával a krónikus káros stressz testi, lelki romboló hatása kiküszöbölhető.
Egészségeseknek is nagyon jó módszer az autogén tréning rendszeres alkalmazása.

Szakorvos

DR. SZIGETVÁRI BEATRIX

PSZICHIÁTER ÉS
PSZICHOTERAPEUTA
SZAKORVOS

Rendelési idő:
Péntek: 10.00-13.00

Kérjen időpontot




Az időpontfoglalás után visszahívjuk Önt. Kérjük, olyan telefonszámot adjon meg, amin el tudjuk érni.


Kérjen időpontot!
Budapest, 1011 Corvin tér 2. | +36 1 950 9219 | +36 70 381 9134 | info@corvinorvosirendelo.hu Kérjen időpontot most!
Hello. Add your message here.
-->